Skip to main content

Biz demokrasiyi bilmiyoruz

Muş Haber Fotoğrafı

Katılımcılardan KESK Dönem Sözcüsü Derya Yulcu, biz demokrasiyi bilmiyoruz derken, Yol İş Sendikası Başkanı Cengiz Demirel ise, PKK’lıların dağdan inişlerinde sergilenen sevinç gösterisinin yerinde olduğunu vurguladı. Ticaret ve Sanayi Odası Temsilcisi Abdurrahim Devrim, hükümetin süreci idare edemediğini söyledi.
 
Muş Küçük Millet Meclisi (KMM) toplantısında ele alınan demokratik açılım süreci, katılımcıların tartışmalarıyla toplantının ana gündemini oluşturdu. Toplantıda katılımcılar, temsil ettikleri sivil toplum kuruluşunun fikirlerini dile getirerek, konuyu tartıştılar.

“BIRAKIN SEVİNSİNLER. BU ONLARIN HAKLI SEVİNCİDİR”
81 ilde oluşum içinde olan Küçük Millet Meclisi toplantıların Muş ayağı yapıldı. Muş Küçük Millet Meclisi Moderatörü Cevat Danış başkanlığında ildeki sivil toplum kuruluşu temsilcileri bir araya geldiler. Toplantıya imzasını Yol İş Sendikası Başkanı Cengiz Demirel attı. Toplantıya katılan Yol İş Sendikası Başkanı Cengiz Demirel “Yıllardan bu yana bu savaşta Kürt, Türk ölmüştür. Ülke manevi ve maddi zarar görmüştür. Bu savaşta 35 bin insan ölmüş ve ölenlerinin çoğu da Kürttür. Gerillanın dağdan dönüşte yaşadığı sevinci bazı kesimler kabul edememiştir. Bırakın sevinsinler. Bu onların haklı sevincidir. Ben büyük bir işçi sendikasının temsilcisiyim. İşçilerimizin yüzde 80’i demokratik açılımı desteklemektedir. Biz de bu açılıma destek veriyoruz” diye konuştu.

“SORUN SÜRECİ İDARE EDEMEYEN HÜKÜMETTEDİR”
Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı Temsilcisi Abdurrahim Devrim: “bizler kanın akmasını anaların ağlamamasını istiyoruz. Ben hükümetin demokratik açılımda uyguladığı yöntem ve şekle itiraz ediyorum. Uygulamada yanlışlıklar var. Çok hassas dönemden geçiyoruz. Sevinme o anda olmasın. Kamuoyu bu konuda çok hassas. Ben gelenlerde sorun bulmuyorum. Sorun süreci idare edemeyen hükümettedir. Sürecin sekteye uğramaması için sağduyulu olunmalı. Buna rağmen yine açılıma destek veriyoruz” diye konuştu.

“KÜRT SORUNU TÜRKİYE’NİN TEMEL SORUNUDUR”
Yapılan toplantıda açıklamaları ile dikkat çeken isimlerden birisi KESK Dönem Sözcüsü Derya Yulcu oldu. Yulcu “Kürt sorunu Türkiye’nin temel sorunudur. Şu anda çok kaygı verici bir süreçten geçiyoruz. Biz demokrasiyi bilmiyoruz. Bu süreç çok sıkıntılıdır. Bundan nemalanmak isteyenler var. Hükümete güvensizliğimiz var. Ama yine de olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyoruz” diye konuştu.
  Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI 680 PERSONEL ALACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 680 sözleşmeli…

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri