Günlerce siftahsız kepenk kapatan sanayi esnafı isyanda. Yaz aylarında işlerinin bu kadar bozuk olmasına karşılık, kış aylarında daha da bozulacağını düşünen sanayi esnafı kara kara düşünmeye başladı. İşlerin durma noktasına geldiğini söyleyen esnaf, çok zor durumda olduklarını, esnafın evine ekmek götürebilmesi için, ilgililerin bir şeyler yapması gerektiğini vurguladı.
Her geçen gün işlerin biraz daha bozulduğunu ifade eden esnaf, çoğu esnafın bu duruma direndiğini, ancak buna ne kadar dayanabileceğini, kıyıda köşede birikmiş parası olanların, bu paralarla şimdilik idare ettiklerini söylediler.
6 GÜNDE 25 TL CİRO
Motor yağı satan sanayi esnafından Taner Akalın, 6 günde 25 TL ciro yaptığını söyleyerek, durumun ne kadar vahim olduğuna işaret etti. Dükkanının bir günlük giderinin 50 TL olduğunu söyleyen Akalın, sabah dükkanının kapısını açtığında zararla açtığını ve zararla kapattığını söyleyerek, Muş’ta esnafın işinin bittiğini ifade etti. 6 günde 25 TL ciro yaptığını ifade eden Akalın, bir umutla beklediklerini, ancak o umudun da şimdiden söndüğünü söyledi. Muş Ovası Gazetesi


