Oyunları, müsabakalarında dereceye giren Muş’lu atletizmcilere Vali Erdoğan Bektaş, ödüllerini verdi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinden 24 ilin katılımıyla sağlanan Gap Oyunları Atletizm Müsabakalarına Muş’tan katılan 10 sporcudan 6 tanesi derece alarak ilimizin gururu oldular. Gap Oyunlarında dereceye giren atletler dün Vali Erdoğan Bektaş’ı makamında ziyaret ederek ödülleri verildi. Vali Bektaş’ın makamında düzenlenen ödül törenine Muş Gençlik ve Spor İl Müdürü Süreyya Yağlıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz, Atletizm Milli Takım Antrenörü Aydın Koçlardan ve Atletizmci öğrenciler katıldı.
VALİ BEKTAŞ, “MUŞ TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR 2’NCİ İLİDİR”
Gap Oyunlarında dereceye giren Atletizmci sporculara ödüllerini veren Vali Erdoğan Bektaş, araştırma yapan bir dergide Muş’un Türkiye’nin 2’nci güvenilir ili olduğunu belirtirken Türkiye geneli ise sporda son 3’ncü olduğunu söyledi. Atletizmde dereceye giren sporcularla birlikte Antrenörlerini tebrik eden Vali Erdoğan Bektaş, yaptığı konuşmasında “Evet, geçenlerde bir dergi anket hazırlamış. Hazırlanan ankette en yaşanılabilir şehirlerarasında Türkiye geneli Muş 75. sıralarda yer alıyor. Baya ciddi bir araştırmaya benziyor. Bu değerlendirmeye baktığımızda çeşitli paramenteler var. Eğitim, sağlık, sanat, ekonomi buna benzer değerler vererek bunun ortalaması olarak Muş’a 75. liği vermişler. Bu yapılan ortalamalarda 2 önemli madde var. Bu maddelerde bir tanesi güvenlik açısından Muş Türkiye’nin 2. ili arasında yer alıyor. Bu da emniyet ve vukuat raporlarına göre hazırlanmıştır.
Bu oldukça önemli bir sonuçtur. Bir diğeri ise spor yapmada Türkiye’nin sondan 3’ncü ili. Dolayısıyla bu dergide yayınlanan iyi ve kötü tarafları değerlendirdik. Bu durum yüz karasıdır. Devam edeceğiz, projelerimizi hayata geçireceğiz ve bu tabloyu değiştireceğiz. Bu sporcularımızın özellikle başarısını tebrik ediyorum. Sporcularımızla birlikte değerli hocamız Aydın Koçlardan’ı tebrik ediyorum. Büyük emekler sarf ediyor ve güzel başarılar getiriyor. İşini yapıyor. Ödüllerin bilinmesini istiyorum. Sporun boş bir iş olmadığını ve gerektiğinde karşılığının alındığını bilinmesini istiyorum. Emel Peker, 3’ncü olmuş 902 TL ödül almış. Sevim Kabay, 902 TL kazanmış. Hüseyin Gönül, Bin 503 TL ödül almış. Serdal Karataş, Bin 503 TL ödül almış. Lütfü Karataş, Bin 202 TL ödül almış. Özkan Yurttaş, Bin 202 TL ödül almış. Antrenörümüz Murat Karataş Bin 21 TL ödül almıştır. Bu tablo sevindiricidir. Sporun burada ne kadar önemli olduğunu ve sporcuya verilen değer ortadadır” dedi.
Günaydın Muş Gazetesi


