Son zamanlarda Muş’ta ciddi ve anlamlı çalışmalar kaydettini ifade eden Muş Valisi Erdoğan Bektaş, İŞKUR Muş İl Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmaları, “beğenerek takip ediyor ve desteklemeye devam ediyoruz” dedi.
“Aktif İstihdam Tedbirleri Projesi II. ve İşveren İlişkileri Eğitimi” projesi adı altında Türkiye İş Kurumu Muş İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıya katılım gösteren Muş Valisi Erdoğan Bektaş, İŞKUR İl Müdürlüğüne övgüler yağdırdı.
Zümrüt Otel toplantı salonunda düzenlenen “İŞKUR Aktif İstihdam Tedbirleri Projesi II. Toplantısına” Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Almanya ile İngiltere Proje ve Eğitim Uzmanları Peter Woods, Jo Achım Frede, Şeker Fabrikası Müdürü Cumhur Mehmet Demirtaş ve Türkiye İş Kurumu İl Müdürü Mikail Gökarslan katıldı. Cuma günü son bulacak olan Eğitim toplantısı sonunda ilimizde Eylem planı adı altında projeler uygulanacağı bildirildi.
Düzenlenen toplantıya katılım göstererek İŞKUR’daki değişimin farkında olduklarını ve yapılan bu çalışmaları büyük bir beğeni ile takip ettiklerini dile getiren Vali Bektaş çalışmalarını başarılı bulduğu İŞKUR’un yapmış olduğu hizmetlere yönelik olarak, İŞKUR Muş’ta ciddi ve anlamlı çalışmalar kaydetmiştir. İŞKUR Muş İl Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmaları beğenerek takip ediyor ve desteklemeye devam ediyoruz dedi.
Toplantının düzenlenmesi bakımından katılım gösterenlere teşekkür dileklerini ileten Vali Erdoğan Bektaş yaptığı konuşmasında, “Türkiye İş Kurumu Müdürlüğünün memurlarının değişik illerden geldiklerini biliyorum. Yurtdışından da ülkemize sonra ilimize gelen sayın hocalarımızı görüyoruz. Doğrusunu söylemek gerekirse böyle bir büyük organizasyonu vilayetimizde görmek bizlere mutluluk veriyor. Türkiye İş Kurumu Muş İl Müdürlüğünün eski alışkanlıklarını terk ederek yeni projelere girdiğini biliyoruz” şeklinde konuştu.
Önceki yıllarda Muş’ta İŞKUR’un kendi köşesine çekilip işsizleri kaybettiğini belirten Vali Bektaş, “Bu işsizler eli kolu bağlı iş bulmayı bekliyordu. Şimdi ise öyle olmuyor. İŞKUR’a yeni bir Müdür’ün atanmasıyla ve Avrupa Birliğinin sunmuş olduğu bir kısım imkanlarla vatandaşlarımızı meslek sahibi yapıyoruz ve ardından iş bulmaya çalışıyoruz. Tabiî ki bu çalışmalar ilimiz için büyük bir gelişmedir. Bu anlamda Türkiye İş Kurumu Muş İl Müdürlüğü tarafından ilimize çok ciddi ve anlamlı çalışmalar yapılıyor. Umarım sarf edilen bu güzel ve başarılı çalışmaları görmek fırsatı bulursunuz. Bu çalışmalarımızı beğenerek takip ediyoruz ve destekliyoruz. Tabi bu çalışmalarda Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünün de katkıları var. Geri kalan çalışmalarımızın da başarılı geçeceğini umuyorum” diye konuştu. Günaydın Muş Gazetesi


