Boğaz Mezrasının yol çilesi sona eriyor. Muş Merkez Yelalan Köyüne bağlı 22 haneli boğaz mezrasının yol çilesi Vali Erdoğan Bektaş’ın çabalarıyla sona eriyor. Boğaz mezrasına giden tek yol olması, bu yolunda Yelalan köyünden geçmesi nedeni ile sıkıntılar yaşayan Boğaz Mezrasında yaşayan vatandaşlar, kısa bir süre önce yapımına başlanan yol çalışması ile çileden kurtulmuş olacaklar. Yelalan Köylüleri ile Boğaz Mezralıları arasında husumet olması nedeni ile Yelalan Köyünden geçen yolu kullanamayan Boğaz Mezralıları yeni yollarına kavuşmanın heyecanın yaşıyorlar.
Yapımı devam yol yollarda incelemelerde bulunan Vali Erdoğan Bektaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Ali Edip Budan ile birlikte Boğaz mezrasını ziyaret ederek, yol yapım çalışmalarını inceledi. Çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Erdoğan Bektaş, burada yapmış olduğu açıklamasında; “Yelalan Köylüleri ve Boğaz Mezralıları arasında eskiye dayanan bir husumet söz konusu. Bu nedenle Yelalan Köylüleri, Boğaz Mezrasında yaşayan vatandaşların köylerinin içinden geçmesine izin vermiyor. Vatandaşlarımız arasında huzursuzluk çıkmaması için Boğaz Mezrasının yolunu değiştirerek farklı bir yerden yol açıyoruz” dedi.
Boğaz Mezrasının yola kavuşacak olmasından dolayı mutlu olduğunu belirten Vali Erdoğan Bektaş, “asıl mutluluk, köylülerimiz arasındaki husumetin kaldırılması olacaktır” dedi.
Boğaz mezrasında yaşayan köylüler ise mezralarının yola kavuşmasından dolayı memnun olduklarını belirterek, Vali Erdoğan Bektaş’a teşekkür ettiklerini söylediler. Muş`un Sesi Gazetesi


