Muş İl Özel İdaresi 2009 yılı yatırım programı kapsamında merkez ve ilçelerde ek derslik, onarım, bakım ve harici ihtiyaçları gidermek adına eğitime destekte bulundukları açıklarken Muş’ hizmet etmenin kendileri için bir nevi ibadet duygusu taşıdığını söyledi.
Birçok okulda ek derslik, onarım, bakım ve harici çalışmalarla okulların ihtiyaçlarını giderdi. Yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Ali Edip Budan, imkanlar dahilinde gerekli hizmetlerin sunulduğunu belirtti. Eğitimin erdemli kamu hizmeti olduğunu belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Budan, eğitim ve öğretim kurumlarımızın standardının önemli olduğunu söyledi.
Muş Vali yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Edip Budan, eğitime kazandırılan hizmetler hakkında yaptığı açıklamasında “ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin daha iyi bir eğitim alabilmeleri için yıl içerisinde Özel İdare tarafından Yaklaşık 253 derslik ve ek derslik, ek bütçeyle inşa edilmiştir. Birçoğu bitti geri kalanda tamamlanma aşamasındadır. Muş son iki yıl içerisinde büyük bir kalkınma hamlesi içindedir. Çocuklarımızı eğiterek, kalkınmış Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini hazırlayan fedakâr öğretmenlerimizi de unutmadık. Ülkemizin geleceğini inşa eden, en önemli sorumluluk sahibi öğretmenlerimizin, başarıya giden yoldaki fedakar çalışmaları kadar, onlara eğitim-öğretim için gerekli olan ortam ve şartların da sağlanması önem arz eder. Birçok köyde öğretmenlerimiz için de yaklaşık 17 lojmanlar yaptırdık.
“MUŞ’A HİZMET İBADET KADAR KUTSALDIR”
Yapılan çalışmalarla vatandaşların en iyi seviyede hizmet almasını sağlama yoluna gittiklerini belirten Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Edip Budan, Muş’a yapılan her hizmetin ibadet kadar kutsal olduğunu söyledi. Budan, yaptığı konuşmasında “Sayın Valimizin de sürekli üzerinde durduğu eğitim çıtasını her seferinde yükseltmek istiyoruz. Gerçekten Muş’a hizmet bizim için ibadet kadar kutsaldır. Ortak sevdamız olan Muş’u hak ettiği yere taşımak, bir modern kent olma yolunda hazırlıyoruz. Eğitimde muasır medeniyet seviyelerini yakalamak için gece gündüz çabalıyoruz. Beşeri sermayeyi etkin kullanmayan toplumlar, rekabet şanslarını kayıp etmeye mahkûmdurlar. Kamu kaynakları tahsisinde birinci önceliğin, eğitime yapılacak, yatırımlara verilmesi gerektiğine inanırım. Muş’un Eğitimle ilgili sorunlarını biliyoruz. Büyük bir özenle adım adım çözüyoruz. Eğitime bu sene yaptığımız yatırımlarla 253 derslik ve ek derslik yapıldı. Muş’ta eğitime yapılan yatırımların meyvesi ilerde daha çok kendisini gösterecektir. Muş’ta eğitime yapılan yatırımlar neticesinde eğitim kalitesi her geçen gün artmaktadır.
OKS’ de ve ÖSS’ de Muş her geçen yıl başarı çıtasını yükseltmektedir. Bu da gösteriyor ki Muş’lu öğrencilerimiz çok iyi eğitildiği zaman gerekli donanım ve ortam sağladığı takdirde zeki insanlardır başarıyı, yakalamak çok zor değil” dedi. Günaydın Muş Gazetesi


