İşkur, açtığı meslek edindirme kurslarıyla hareketlendi. Her yıl Kurum için Bakanlıkça ayrılan ödeneğin harekete geçirilmesiyle, çok sayıdaki işsiz vatandaş, İşkur’un açtığı meslek edindirme kurslarıyla birlikte, hem meslek edindiler, hem de kurslara katıldıkları için kendilerine ödenen ücretle, evlerini geçindirmeye, aile bütçesine katkı sağlamaya başladılar. İşkur, bu yıl hareketli günler yaşayarak, çok sayıdaki vatandaşın ziyaretine uğradı. İşkur’da bu yıl, şimdiye kadar açılan 85 meslek edindirme kursuna yoğun talebin olduğu görüldü. Edinilen bilgilerde, 2009 yılı içerisinde bugüne kadar, İşkur’un açmış olduğu 85 meslek edindirme kursundan toplam, 2 bin 615 kişi yararlandı. İlk 6 aylık dönemde, sadece merkezde açılan kurslara 965 kişi katıldı. İkinci 6 aylık dönemde ise bu kurslara ilçeler de dahil edildi. Hasköy 550, Korkut 125, Varto 30, Muş Merkez 600 olmak üzere bin 650 kişi, ikinci 6 aylık sürede açılan kurslardan yararlandılar.
GÜNLÜK 15 TL KURSİYERLERE ÖDENİYOR
İşkur’un meslek edindirme kurslarına katılmaya hak kazanan vatandaşlara, günlük 15 TL ücret ödeniyor. Aylık, 330 ile 390 TL. arasında alınan ücretle, vatandaşların bir kısmı evlerini geçindirirken, bir kısmı da aile bütçesine katkıda bulunuyor. 15 TL günlük ücret alan kursiyerlerin sosyal güvenceleri de sağlanıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’na girişleri yapılan kursiyerler, her türlü sosyal haktan da yararlanabiliyorlar. Bu durumu memnuniyetle karşılayan vatandaşlar; “İşkur’un bu hizmetini takdir ediyoruz. Hem meslek öğreniyoruz ve hem de para kazanıyoruz. Ayrıca bizleri sigortalı da yaparak, sosyal haklardan yararlandırılıyoruz. Bu işsizler için bulunmaz bir nimettir. Hepimiz bu durumdan çok memnunuz. İşkur, kursun bitiminde bizleri iş konusunda yönlendiriyor. İşkur’a daha önceleri Muş’ta hiç kimse uğramazdı. Çoğu insan da İşkur’un yerini dahi bilmezdi. Ama şimdi İşkur, her gün vatandaşların akınına uğruyor. Bazen bekleme salonunda iğne atsanız yere düşmüyor” dediler.
İŞKUR’DAN İŞSİZLİK MAAŞI
İşkur, şimdiye kadar 200 kişiye işsizlik maaşı ödedi. Kendi isteği dışında işini kaybeden vatandaşlar, işsizlik maaşı alabiliyorlar. İşveren tarafından işine son verilen kişi, yatırılan SSK primine göre 6-8 veya 10 ay işsizlik maaşı alabiliyor. İşsizlik maaşı alabilmek için, son 3 yıl içerisinde 600 gün SSK priminin yatırılmış olması ve son 4 ay içerisinde de 120 gün SSK priminin gün atlamadan yatırılmış olması gerekiyor. Şartları uyan, işveren tarafından işine son verilen kişi, İşkur’a müracaat ettiği taktirde, kısa sürede işlemleri yapılarak, işsizlik maaşını almaya hak kazanıyor. Muş Ovası Gazetesi
İşkur umut kapısı oldu
Haber Kategorileri :

Eylül 15, 2009 5:41 PM
İlgili Haber Bulunamadı
Ekonomi Haberleri
Kültür Sanat Haberleri

Profesyonel internet sitesi için arayın..
- Google Arama Kaydı
- SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
- Türkçe Yönetim Paneli
- Yedekleme Hizmeti

