Türk Hava Kurumu Muş Şubesi bu yılda geleneği bozmadı. Her yıl Ramazan ayında fakir ailelere kavurma eti dağıtarak sevgi dolu gönülleri kazanan Türk Hava Kurumu bu yıl ise 150 fakir aileye kavurma eti dağıttı. Dün ilk olarak Muş Şehit Aileleri-Mamulleri ve Gaziler Derneğinde kavurma eti veren Türk Hava Kurumu Muş Şubesi Başkanı Ahmet Çelik, yaptığı değerlendirmesinde “Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığımızca kesilen vekâlet kurbanların ve adakların etleri Ankara Sincan Et ve Balık Kurumunda birer kiloluk kutular içinde kavurma et olarak hazırlanıp paketlenmektedir. THK Muş Şube Başkanı Çelik, devam ettiği değerlendirmesinde “İlimizin fakirlerinin çok olması dikkate alınarak her yıl olduğu gibi bu yılda Şubemiz tarafından Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığımızdan Ramazan ayı içerisinde fakir ailelere dağıtılmak üzere kavurma et talebinde bulunuldu. Genel Başkanımızın talimatıyla ilimiz fakirlerine dağıtılmak üzere birer kiloluk 300 kutu yani 300 kilogram kavurma et 1 Eylül 2009 tarihinde şubemize teslim edildi.
Onursal Başkanımız Sayın Valimiz Erdoğan Bektaş Beyle görüşmemiz sonucu Sayın Valimizin de talimatlarıyla her aileye 2 kutu olmak üzere 150 Aileye dağıtmayı hedefledik. Bunlardan 20 aile Şehit ve Gazi ailesi, 40 aile Kronik hastası bulunan aileler ve geri kalan 90 aile ise Şubemizin ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğünün tespit ettiği fakir ailelerdir.
Şehitler ve Gaziler Demeğini 2 Eylül Çarşamba günü saat 11.00 de şube yönetimimizle birlikte ziyaret ederek Demekte 20 fakir Şehit ve Gazi ailesine 40 kutu kavurma et dağıttık. 90 fakir aileye ise SYDV Müdürlüğü ile birlikte bizzat fakir aileleri evlerinde ziyaret ederek kavurma etlerini dağıtmaya başladık. Kronik hastası bulunan 40 aileye ise Perşembe günü polis evinde düzenlenen yardım töreninde dağıtılacaktır.
Öncelikle vekille ten adağını ve kurbanını Türk Hava Kurumu aracılığıyla kestiren vatandaşlarımızın adağını ve kurbanını Yüce Mevla’mız dergâhında kabul etsin. Bu hayır işe aracılık eden Başta THK Genel Başkanlığımız olmak üzere emeği geçen herkesinde Hayrını Yüce Rabbimiz dergâhında kabul etsin” dedi.
“ŞEHİT AİLELERİ ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Türk Hava Kurumu Muş Şubesinin, Şehit ve Gazi ailelerini unutmadığını ve 20 aileye bu desteği sağladığından dolayı teşekkür dileklerinde bulunan Muş Şehit Aileleri- Malulleri ve Gaziler Derneği Yönetim Kurul Başkan Vekili Medeni Taşkın, Şehit ve Gazi ailelerinin bu tür desteklere ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. Taşkın, yaptığı konuşmasında “Muş Şehit ve Gazi aileleri Derneği olarak bizleri unutmayıp destek veren, ziyaret eden ve bizleri unutmadıklarını hatırlatan herkese minnettarız. Türk Hava Kurumu Muş Şubesinin bu katkı ve desteklerinden dolayı tüm üyelerimiz adına teşekkür ediyoruz” dedi.
Günaydın Muş Gazetesi


