Skip to main content

Dede’den karla mücadele övgüsü.

Muş Haber Fotoğrafı


Belediye Başkanı Dede, personelin karla mücadele çalışmalarına övgüler yağdırarak, vatandaşın rahat bir ortamda günlük yaşantısını sürdürmesi için her türlü imkanın seferber edildiğini söyledi. Belediye Meclisi 2006 yılının 3’ün toplantısını Necmettin Dede Başkanlığında 21’inci oturumunu dün gerçekleştirdi. Meclis Salonunda başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Dede, kar çalışmaları ile geçen bir ayı geride bıraktıklarını söyledi.


Dede, kış şartlarında karla mücadele çalışmalarını aksatmadan sürdürdüklerini ve amaçlarının vatandaşı rahat ettirmek olduğunu kaydederek, “Kış şartlarına göre şehir içinde seyrüseferi rahatlatma konusunda bir hayli çalışmalarımız oldu. Bu çalışmalardan dolayı personelimize teşekkür ediyorum” dedi.


Karla mücadele ekiplerinin özverili çalıştığını ve gece gündüz demeden görevlerini en iyi şekilde ifade ettiklerini söyleyen Belediye Başkanı Necmettin Dede, “Bu bakımdan onları kutluyorum. Başarı ve yüz akı onlara aittir. Kusurlarımız olabilir, elimizden geldiği kadar olan sorunları gidermeye çabalıyoruz. Gerekli sosyalleşmeyi hâlâ kuramadık. Ama yavaş yavaş taşlar oturmaya başladı” dedi.


Dede, vatandaştan gelecek olan dilekçelerinde süratle işleme ve dikkate alınması için çalışmaların yapıldığını belirterek, şöyle konuştu:


“Bundan sonra verilen dilekçeler günü birlik incelenecek ve hangi birimi ilgilendiriyorsa hemen o birimce vatandaşın sorunu ne olursa olsun, torpillisi, torpilsizi ayrımı yapılmadan mutlaka bir hafta içinde vermiş olduğu dilekçenin cevabı eline ulaşacak. Posta yoluyla gecikme yaşanırsa zabıta ekipleriyle dilekçelerin cevapları dilekçe sahiplerine verilecek. Bundan böyle isimsiz, adressiz dilekçeleri kabul etmeyeceğiz.”


Karların erimesinden sonra süratle projeleri hayata geçireceklerini de sözlerine ekleyen Dede, şunları söyledi:


“2006 yazında projelerimiz var, su, kanalizasyon asfalt gibi projelerimizi hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Ama şanssız bir belediyeyiz, iki kuruş para biriktirdiğimizde, SSK’dan bir milyon YTL’ye yakın haciz geliyor. Ardından emeklilerin emeklilik primlerini alamadıkları için mahkemeye intikal etmiş alacakları geliyor ve kamulaştırmadan bedelleri ödenmediği için faiziyle beraber bedeller isteniyor.


Zamanında 18 bin YTL’ye adamın arazisi istimlak edilmiş, adama 8 bin YTL ödenmiş, adamda geri kalan parasını almak için mahkemeye başvurmuş ve şimdi bu parayı faiziyle geri istiyor. Geçen süre zarfında kimse ilgilenmemiş. O günkü bedelle 18 milyara alınan arazi bugün mahkemenin verdiği kararla 64 bin YTL olarak çıkıyor. Adama o zaman 10 milyar TL verilmiş olsa sorun kalmayacak.


Bunun gibi tazminatlar yüzünden belediyenin parasını faize yatıramıyoruz. Bankada faize para yatırmak istediğimiz zaman icralardan dolayı kesinti yaşıyoruz. Ayda 15-20 bin YTL civarında faizden bir gelirimiz vardı. Ama bir iki aydır bu gelirden mahrum olduk. Ayrıca belediyemiz bilgisayarlı ortama taşınıyor, bundan sonra bütün kayıtlar bilgisayar ortamında işlem görecek. Bundan sonra hesaplarda kesinlikle yanlışlık ve usulsüzlük meydana gelemeyecektir. Bilgisayardaki programın şifresi bendedir. Kim ne işlem yaparsa yapsın şifreyi girdiğim anda istediğim tarihe bakıp kimin ne işlem yaptığını görebileceğim.” diye konuştu.


Meclis toplantısı Meclise Havale Edilen evrakların görüşülmesi ve dilek ve temenniler ile tamamlandı. Haber: Emrullah Özbey

 NULL

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

İçişleri Bakanlığı Muş’a Personel Alıyor

İçişleri Bakanlığı çeşitli illerde görevlendirilmek üzere 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular…

Eğitim Haberleri

MAUN futsal takımı bölgesel ligde ikinci oldu

Muş Alparslan Üniversitesi Futsal Takımı, 16-20 Nisan tarihleri arasında Erzurum Teknik Üniversitesi’nin ev…

Muş’tan TÜBİTAK Bölge Finallerinde Büyük Başarı

Muş’tan gönderilen 16 proje, TÜBİTAK 2204/B Ortaokul Araştırma Projeleri Bölge Finallerinde dikkat çekici…

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

“İlimizde Millî Eğitim Bakanlığı’nın Düzenlediği Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi” Millî Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Atık Kartonlarla işlediği resimlerin sergisini açtı

Dekoratif El Sanatları Öğretmeni Mükerrem Sur tarafından atıl durumdaki kartonlardan hazırlanan resim ve…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri