Muş’ta etkili olan selde evleri su basarken, 70 küçükbaş hayvan telef oldu.
Evlerinde mahsur kalan aile, komşuların yardımı ile toprak damı delerek çocuklarını kurtardı.
Sel, Kıyıbaşı köyünde 6 evin içindeki eşyaların hepsini alıp götürürken, Domlusu köyünde ise köprü, yol, su şebekesi ve bir evi kullanılamaz hale getirdi.
Kıyıbaşı köyünden sel sularının aniden evin içine dolmasıyla mahsur kalan bir ailenin çocukları komşuların damlarını delmesiyle kurtarıldı.
Günde sadece 3 dk. ayırarak 2 beden incelebilirsiniz.
Anne Hayriye Aydın, “Yaklaşık yarım saat yağmur yağdıktan sonra eve su bastı. Suyun hızla içeri girmesi sonucu dışarı çıkamadık. Komşularımız hemen yardıma koştu. Damı deldik üç çocuğumu deldiğimiz yerden çıkardık. Ben de daha sonra kapıdan çıktım. Komşularımızın yardımıyla damı delmeseydik çocuklar içeride boğulurdu.” diye konuştu.
Kıyıbaşı Köyü muhtarı Şehabettin Dinçer, selden dolayı köylerinde 70 küçükbaş hayvanın telef olduğunu, ekinlerin sulara kapıldığını, evlerin de kullanılamaz halle geldiğini belirtti.
Muhtar Dinçer, “Su şebekeleri tahrip oldu. Şimdi köyün suyu kalmadı. Caminin içi su doldu.” dedi.


