Skip to main content

Yardım Meleği Remzi Özün yine yola çıkıyor

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Kültür ve Dayanışma Derneği MUKYAD’ın yardım sever Başkanı Remzi Özün Avrupa Milliyet’te haber sayfalarına taşınarak gündem konusu oldu. Avrupa Milliyet’e konuşan Başkan Özün, bölge belediyelerden yardım noktasında çok sayıda talebin geldiğini açıkladı.

Muş Kültür ve Dayanışma Derneği MUKYAD’ın yardım sever Başkanı Remzi Özün Avrupa gündeminde. Avrupa Milliyet Gazetesi tarafından yaptığı ve yapmayı amaçladığı çalışmaları ele alınan MUKYAD Başkanı Remzi Özün “kendisinin sadece memleketine değil Edirne’den Kars’a kadar tüm Türk halkına imkanlar dahilinde yardımda bulunmayı hedeflediklerini söyledi.

Başkan özün Muş’a 2 adet daha ambulansın geleceğini müjdeledi.

Muş’ta biri Malazgirt Belediyesine diğeri ise Kızılağaç belediyesine verilmek üzere getirdiği ambulansların herkes tarafından bilinmesinin ardından bölge belediyelerinde dikkatini üzerine çeken MUKYAD Başkanı Özün bu belediyeler tarafından talep kıskacına alındı.

Fakir belediyelerin ve halkın umudu olan MUKYAD Başkanı Remzi Özün, şimdi de birisi Karaağaç Belediyesine olmak üzere tam teçhizatlı iki ambulans daha bağışlamak için harekete geçti.  Başkan Özün’ün hiçbir siyasi ayrım gözetmeksizin ihtiyaç duyan ilçe, belde ve kırsal kesimlere yaptığı bağışları öğrenen Ağrı’nın Patnos ilçesi ve Diyarbakır Bağlar Belediye başkanları da Remzi Özün’e bir mektup yazarak Ambulans, toplu taşıma aracı ve itfaiye aracı talebinde bulunulduğu belirtildi.

Avrupa Milliyet Gazetesi tarafından yaptığı ve yapmayı amaçladığı çalışmaların ele alınıp gazete sayfalarına taşınarak tüm Avrupa’da dikkatlerin üzerine çekildiği Başkan Remzi Özün’e ait yapılan haberde şu ifadelere yer verildi.

Avrupa Milliyet Gazetesi Berlin Temsilcisi Münir Bağrıaçık’a ait olan özel haberde;

             “Doğup büyüdüğü topraklara Almanya’nın başkenti Berlin’den elini uzatan ve MUKYAD Başkanı doğu ve güneydoğunun adeta yardım meleği oldu. Tüten köyüne okul ve lojman yaptıran, Malazgirt ve Kızılağaç belediyelerine birer ambulans bağışlayan MUKYAD Başkanı Remzi Özün, şimdi de birisi Karaağaç Belediyesine olmak üzere tam teçhizatlı iki ambulans daha bağışlamak için harekete geçti. Hiçbir siyasi ayrım gözetmeksizin ihtiyaç duyan ilçe, belde ve kırsal kesimde ihtiyaç duyanlara yaptığı bağışları öğrenen Ağrı’nın Patnos ilçesi ve Diyarbakır Bağlar Belediye başkanları da Remzi Özün’e bir mektup yazarak Ambulans, toplu taşıma aracı ve itfaiye aracı taleplerinde artış olduğu bildirildi. HERŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEMEK LAZIM…

        Her şeyi Devletten beklemek lazım diyen Başkan Özün gücü nispetinde yardım ve destek arayışlarına devam ediyor…

Yerel Seçimler döneminde bir siyasi parti tarafından kendisine yönelik yapılan Muş Belediye başkanlığı adaylığı önerisini geri çeviren Remzi Özün Siyasetin halka hizmet bakımından araç olarak kullanılması gerektiğini vurgulayarak bununda bazı kesimler tarafından rant elde edilmek üzere kullanıldığına dikkat çekti. Yaptığı yardımlar ile eğitim ve sağlık noktasında özellikle kırsal kesimlerin sesine kulak verip sıkıntılarına ortak çözüm yolu arayışı içerisine giren Başkan Özün yaptığı yardımların ardından gördükleri üzere yaşananlar karşısında duygusal anlar yaşadığını da ifade etti.

 Son olarak ihtiyaçları belirlemek için geldiği Muş’ta, bağışladığı ambulansların yaralı ve şehit bir askeri taşıdığını gördüğünü bunun da kendisini son derece duygulandırdığını belirten Başkan Özün “ Her şeyi devletten beklememek lazım. Vatandaş olarak da ben ne yapabilirim diye sürekli düşünüyorum. O ülke hepimizin. Biz Avrupa da her türlü sosyal güvence içinde yaşıyoruz. Ama ülkemizde yapılacak çok şey var. En büyük sorun eğitim, sağlık ve işsizlik. Önce Tüten köyüne bir okul ve öğretmen lojmanı yaptırdık. Ardından tesbit ettiğimiz eksikler doğrultusunda iki ambulans götürdük. Yerel seçimler öncesi yaptığımız araştırma sonucunda da her biri 30 bin Euro değerinde iki ambulans daha satın aldık. Bu hafta sonunda onları da Türkiye’ye götüreceğim. Avrupa’daki yurttaşlarımızın da desteği ile ambulansların ardından itfaiye araçları da gerekli yerlere ulaştırılacak. Bölge insanının sağlık sorunlarına bir nebze olsun destek olabiliyorsak ne mutlu bize” dedi.

 (AB) NOKTASINDA KÖPRÜ GÖREVİ…

 Muş’un adeta Avrupa’da sesi olan MUKYAD Başkanı Remzi Özün başta merkez belediye olmak üzere birçok kasaba ve köy için AB fonlarından destek almak için girişimde bulunduğunu da belirtti ve “ Belediyeler ihtiyaçlarını saptadıktan sonra onların hem tanıtımını, hem de fonlardan nasıl yararlanabilecekleri konusunda çalışmalarımız da sürüyor. Böylece memleketimizle AB arasında köprü olacağız” şeklinde konuştu.

TOPLU SÜNNET TÖRENİNE DESTEK…

Ünlü sanatçıların Avrupa turnelerini düzenleyen, Muşspor için Nihat Doğan’la Atatürk stadında bir gece düzenleyen Remzi Özün Muş Emniyet Müdürlüğü’nün planladığı toplu sünnet organizasyonuna sanatçı desteği sunmanın hazırlığı içerisinde olduklarını söyledi.

EDİRNE’DEN KARS’A KADAR TÜM HALKA TAM DESTEK…

Başkan Özün yaptığı açıklamada kendisinin sadece memleketine değil Edirne’den Kars’a kadar tüm Türk halkına elinden geldiğince yardımcı olmayı hedeflediğini ancak istekleri yerine getirmek için duyarlı vatandaşların ve derneklerin desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

MUKYAD Başkanı Özün Avrupa Milliyet Gazetesi Berlin Temsilcisi Münir Bağrıaçık tarafından ele alınan Röportajda son olarak zaman ve para harcayarak yerlerine ulaştırmak istediği yardımlar için gümrüklerde karşılaştığı bürokrasiden dert yandı. Özün Türkiye gümrüğünde yaşanan sorunları da kişisel girişimlerle ortadan kaldırmaya çalıştığını, iki hafta süren gümrük işlemlerinin kolaylaştırılması için yetkililerin yardımcı olmasını istedi. Günaydın Muş Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri