Skip to main content

AKP Gen. Baş. Yar. Muş’ta…

Muş Haber Fotoğrafı


İl ve ilçe kongreleri öncesinde incelemelerde bulunmak üzere Muş’a gelen AKP Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, bazı duyumlar üzerine Eski İl Başkanı Aydın Öncel’in istifasını kendilerinin istediğini açıkladı. Erdem, parti binasında düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.


Mart ayı sonuna kadar Türkiye genelindeki bütün ilçelerin kongrelerini tamamlayacaklarını belirten Erdem, Mayıs-Haziran ayı itibari ile il kongrelerini yapacaklarını söyledi.


Erdem, şöyle konuştu: “Bu çerçevede ben Ak Parti teşkilat başkan yardımcısı olarak sorumlu olduğumuz bölgedeki illeri gezerek kongre öncesi şartlarımızı yakinen takip etmek ve özellikle teşkilatta görev alan arkadaşlarımızın, kongreye yönelik beklentilerini, düşüncelerini öğrenmek için buraya gelmiş bulunuyorum. Yaklaşık 200 kişi ile teke tek görüşerek, Muş’un ilçelerini, merkez, beldelerin ili ile ilgili kanaatler aldık. Bu çalışmalar umuyorum ki Muş Teşkilatı için hayırlı neticeler getirecek. Bu çalışmalar sayesinde kongrelerden daha güçlenerek çıkmayı planlıyoruz.”


Teşkilatlarda il ve ilçe başkanı olacak kişilerde aradıkları özellikleri açıklarken, önemli göndermelerde bulunan Erdem, şunları söyledi: “Biz her yerde il ve ilçelerimize hakim kılmayı düşünüyoruz. Bu ziyaretin sebebi de ilçelerimizin ne durumda olduğunu tespit etmek. Biz teşkilatlarda il başkanı ilçe başkanı olacak arkadaşlarımızı milletvekillerinin bacanakları dahil, ikinci bir derece kadar yakınları kademe başkanı olamaz. Aynı şekilde belediye başkanı belediye sınırları içerisinde ikinci derece yakınları il başkanı, ilçe başkanı veya belde başkanı olamaz. Aynı şekilde il başkanımızın yakınları kendi ilinde ilçe başkanı, belde başkanı olamaz. Kamuda çalışanlar, kademe başkanı olamazlar. Bir çok partide bu vardır. Birbirine yakın birinci derece akrabalar aynı kademede görev alamazlar. Bunları yapmaktaki en önemli amaçlarımızdan bir tanesi. Ak Parti Türkiye partisidir.


Muş Teşkilatı Muş’un tabanını oluşturmalıdır. Şu aşiretin, bu cemaatin partisi olmamalıdır. Daha geniş bir yelpaze, yeni görev dağılım olsun istiyoruz. Ayrıca özellikle kamu ile ilişkiler noktasında çok duyarlıyız. Geçmişteki bir çok partilerin bu ilişkileri bu partileri bitirdi. Biz Ak Parti olarak bu noktada duyarlıyız. Bizim teşkilatımızda görev alan arkadaşlar, mümkün mertebe kamuda ticari ilişkilerinin olmasını istemiyoruz. Tabi burada da bir takım duyumlar aldık. İyisine kötüsüne bakmadan, doğrumudur değilmidir? sorunlar ancak mahkemeye intikal ederse orada neticelenebilir.


Biz buradan yola çıkarak ismi geçen arkadaşlarla hem kendilerinin yıpranmamaları hem de partiyi yıpratmamaları adına bir talebimiz oldu. Sağ olsun il başkanımızda nezaket gösterdi. Bu duyumlardan dolayı istifa dilekçesini verdi. Her yerde havuz oluşturuyoruz. Bir bakıma partinin çeşitli kademelerinde görev alacak doğruları zenginleştirmek istiyoruz. Zaman zaman bazı teşkilatlar kapanıyorlar, açılmıyorlar. Bunlar ne kadar açılıyorlar, ne kadar kapanıyorlar. Bunları gözlüyoruz rehberlik yapıyoruz. Yani arkadaşlarımızın yönetimde planları nedir, ziyanlarının yerine, yeni, taze bu işe yatkın olanları belirlemeye çalışıyoruz. Herhalde Türkiye’de bir başka parti böyle bir çalışmanın içerisinde değil”  Haber: Emrullah Özbey

 NULL

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

İçişleri Bakanlığı Muş’a Personel Alıyor

İçişleri Bakanlığı çeşitli illerde görevlendirilmek üzere 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular…

Eğitim Haberleri

MAUN futsal takımı bölgesel ligde ikinci oldu

Muş Alparslan Üniversitesi Futsal Takımı, 16-20 Nisan tarihleri arasında Erzurum Teknik Üniversitesi’nin ev…

Muş’tan TÜBİTAK Bölge Finallerinde Büyük Başarı

Muş’tan gönderilen 16 proje, TÜBİTAK 2204/B Ortaokul Araştırma Projeleri Bölge Finallerinde dikkat çekici…

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

“İlimizde Millî Eğitim Bakanlığı’nın Düzenlediği Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi” Millî Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Atık Kartonlarla işlediği resimlerin sergisini açtı

Dekoratif El Sanatları Öğretmeni Mükerrem Sur tarafından atıl durumdaki kartonlardan hazırlanan resim ve…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri