Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte dere kenarlarında yün yıkayarak düğün hazırlığı yapan vatandaşlara sıkça rastlanmaya başladı.
Muş’ta yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte düğün hazırlıkları da hız kazandı. Gelin ve damat için alınan yünleri dere kenarlarında yıkayarak düğün için hazırlık yapan vatandaşlar, dere kenarlarında sıkça görülmeye başlandı.
Muş’ta yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar, hazırlıklarını aralıksız sürdürüyorlar. Bulanık ilçesinin Sarıpınar beldesine bağlı Kurganlı köyünden gelerek, Sarıpınar deresinde yün yıkayarak düğün hazırlığına başladıklarını belirten vatandaşlar, yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte düğünlerin arttığını ve birçok vatandaşın düğün hazırlığı için gelin ve damatlar için yün yıkamaya başladıklarını söylediler.
Muş’ta kış mevsiminin uzun ve yağışlı geçtiğini ve bu sebeple kış mevsiminde düğünlerin yok denecek kadar az olduğunu söyleyen vatandaşlara, “Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte düğün hazırlıkları da hız kazandı. Düğün yapmak için hazırlıklara başlayan vatandaşlar gelin ve damat için alınan yünleri dere kenarlarında yıkıyorlar. Bizim yöremizde gelin ve damat için düğün öncesinde yatak yorgan hazırlanır. Bunun içinde alınan yünler önce yıkanır. Bu sebeple düğün hazırlıkları için dere kanarlarında yün yıkayan vatandaşlara sıkça rastlamak mümkündür” şeklinde konuştular.
Muş`un Sesi Gazetesi
Muşspor’dan Destansı Zafer! Final Bileti Penaltılarla Geldi
Mayıs 5, 2026 2:36 PM


