Rekabet Kurumu Lisesi öğrencileri tarafından sahnelenen Kibarlık Budalası tiyatro gösterimi izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü. Öğrenciler tüm ili kapsayacak şekilde sahne almak istediklerini belirtirlerken çalışmalarını bu yönde devam ettirebilmek için sponsor firmalara ihtiyaç duyduklarını söylediler.
Rekabet Kurumu Lisesi olarak geleneksel hale gelen tiyatro etkinlikleri çerçevesinde, 2008–2009 döneminde dünyaca ünlü Fransız yazar Moliere’in Kibarlık Budalası adlı oyununu 21 Mayısta Muş Kültür Merkezi’nde sahnelendi.
Önceki gün akşam Kültür Merkezinde sahnelenen “Kibarlık Budalası” Konulu tiyatro gösterimi beğeni ile izlenirken emektar öğrenciler tüm ili kapsayacak şekilde sahne almak istediklerini belirterek çalışmalarını bu yönde devam ettireceklerini ve sponsor firmalara ihtiyaç duyduklarını söylediler.
EKE: “ÖĞRENCİLER ÖZGÜVENLERİNİ ORTAYA KOYDU”
Rekabet Kurumu Lisesi olarak geleneksel hale gelen tiyatro etkinlikleri çerçevesinde, 2008 – 2009 döneminde dünyaca ünlü Fransız yazar Moliere’in Kibarlık Budalası adlı oyununu 21 Mayısta Muş Kültür Merkezi’nde sahnelediklerini belirten Rekabet Kurumu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Hidayet Eke, 10 kişilik oyuncu kadrosundan oluşan tiyatro grubunun 6 aydan bu zamana büyük zorluklarla çalıştığını ve yaşanan yorgunluğa rağmen tiyatroya olan ilgiden dolayı öğrencilerin fedakalarlıkta bulunduklarını kaydederek “öğrencilerimi sergiledikleri performanstan ötürü yürekten kutluyorum. Oyuncu kadromuz günde 6 saat derse girdikten sonra yorgunluğu düşünmeden tiyatrodan keyif duyarak çalışmalarını sürdürdü. Bu süre içinde Mart ayında Muş iline davet edilen ve il kültür merkezinde sahnelenen “Benden Sonra Ölüm Gelir” adlı oyunu sergileyen Fatih Üniversitesi tiyatro topluluğunun bu amaca ulaşmamızda bizlere büyük destekleri olmuştur. Oyunun müziklerini ve kostümlerini hazırlayan Fatih Üniversitesi’ne sizler aracılığı ile okul yönetimi ve tiyatro oyununu sahneleyen öğrencilerim adına teşekkürlerimi iletiyorum. Özellikle öğrencilerimi özveri ile çalışmalarından dolayı kutluyorum. Öğrencilerimiz özgüvenlerini ortaya koydular. Yerinde ve amacına uygun bir tiyatro topluluğu oluşturan öğrencilerimizin yaptığı gösteriler bizleri gururlandırdı. Bu yöndeki başarıların devamı için geniş kitlelere hitaben yer alacak konumlarda yeni sahneler almak istiyoruz” diye konuştu.
Edebiyat Öğretmeni Hidayet Eke açıklamasında son olarak ilde sponsor katılımcı bulmaları durumunda çalışmaların tüm ili kapsayacak şekilde bir organize ile sahne almalarının mümkün olabileceğini söyledi. ÖĞRENCİLER SPONSOR ARAYIŞINA GEÇTİ
Tiyatro gösteriminde sahne alan öğrenciler kendilerini daha geniş kitlelere gösterebilmek amacı ile düzenlemeyi hedefledikleri yeni oyunlara yönelik sponsor desteklerine ihtiyaç duyduklarını ifade ettiler.
Sahne alan öğrenciler bizler Muş’ta Muş’u tiyatro noktasında da temsil etmek ve il geneli yapılan tüm etkinlik ve organizelerde sahne almak istiyoruz. Bugün geldiğimiz nokta ve oyun çalışmalarımız dahilinde büyük destekleri olan öğretmenlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Okul yönetimimiz tarafından bizlere sağlanan manevi destekle birlikte Muş’ta maddi destek noktasında sponsor arayışları içerisindeyiz. Çalışmalarımızı tüm il geneli merkez ilçeler dahil tüm noktalara taşımak istiyoruz diye konuştular. Günaydın Muş Gazetesi


