Adalet ve Kalkınma Partisi 3. Olağan Kurul’unda 264 oy alarak Muş İl Başkanlığına seçilen Halis Saltık dün parti binasında düzenlenen törenle görevi eski İl Başkanı Ramazan Aşık’tan devraldı.
AK Parti Muş İl Başkanlığı binasından düzenlenen devir teslim törenine çok sayıda partili katıldı. Partililere hitaben konuşan AK Parti Muş İl Başkanı Halis Saltık, Ramazan Bey ile yıllarca bizim birlikteliğimiz var. Birlikte bir seçim yaşadık. Üç aday seçime girdik. Mutlaka biri kazanacaktı. Daha önce yine beraberdik. Hizmeti birlikte yürüttük. Delege çalışmalarını birlikte sürdürdük. Ama neticede İl Başkanımız Ramazan Bey olmuştu. Üç sene gibi bir süre içerisinde yine il başkanlığı talebinde bulunduk. Yapılan demokratik seçimde delegenin oyu ile İl başkanlığına seçildi. Tabi ki seçimler netice itibariyle böyledir. Adaylardan mutlaka biri kazanacaktır. Bu güne kadar AK Parti’nin 7 yıllık bir dönemi var. 7 yıllık dönemde 3 veya 4 kardeşimiz bu hizmeti yaptı. Şu anda sıra bize geldi. Bizde bu hizmeti yaparken vatandaşlarımıza ve partimize laik olmaya çalışacağız. Bu koltuk kimseye bakı değil. Dün Ramazan Bey vardı, bugün biz varız, yarın başkası olacaktır. Bu kaçınılmazdır. Bunun için herkesin demokrasiye rıza göstermesi gerekir. Ramazan Beyin çalışmalarından dolayı teşekkür ederim. Bundan sonrada bize kucak açacağına inanıyorum. Her zaman bizim yanımızda olacağını ve bize destek vereceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.
3. Olağan Kurul’da delegenin oyu ile seçilerek göreve gelen Halis Saltık’a başarılar dileyerek konuşmasına başlayan AK Parti eski il başkanı Ramazan Aşık, “bir barış içinde yarıştığımıza inanıyorum. Nasip Halis Beyin lehine oldu. Bunda gocunacak ve darılacak bir şey yok. Ben binanın içerisinde sadece ve sadece il Başkanlığımı kaybettim. Bu partinin üyeliğini bu partinin sempatiliğini bu partinin içinde olmayı kaybetmedim. Ben particiyim, çok uzun yıllardır siyasete görev aldım. Bu işler kademelidir. Kadere inandığım için asla üzüntülü değilim. Ben sadece il başkanlığını kaybettiğimi düşünüyorum. Üç yıllık süre içerisinde hiçbir yüz kızartıcı işin içinde olmadım. AK Partilileri utandırmadım. Ancak süre içerisinde birileri bizi belden aşağı vurmaya çalıştılar. Ben arkadaşımı belden aşağı vurmayacağım. Çamur at izi kalsın yapmayacağız. Biz partili olarak 29 Mart’a birlik ve beraberlik içinde çalışma yapsa idik, ilçelerimizi diğer partilere kaptırmazdık. Ben iki seçim geçirdim. Hiçbir zaman kimseye bir şey için söz vermedim. Tabi ki benimde hatalarım olmuştur. Ama benim hatalarımın örtbas edileceği yerde benim bütün hatalarımı teşhir ettiler. Ben bundan dolayı üzüntülüyüm. Yapanları da Allaha havale ediyorum. Bundan sonra bu yanlışlara mahal vermemek için var gücümle mücadele edeceğim” diye konuştu.
Muş`un Sesi Gazetesi


