Skip to main content

Tarım Müdürlüğünün başarısı

Muş Haber Fotoğrafı

Önceki yıllarda yarışmaya katılımcı bulamayan Tarım Müdürlüğü, yoğun çalışması ile her yıl ayrı bir başarı elde ederek, Muş’u ilklerin şehri yapmaya devam ediyor.
 
Muş İl Tarım Müdürlüğünün çalışmaları ile birkaç yıl üst üste başarı elde eden Muşlu Kadın Çiftçiler Muş’ta bir ilkin gerçekleşmesini sağlıyorlar. Şanlıurfa ilinde yapılan Bölge birinciliğinde başarı göstererek, adımızı bir kez daha Türkiye’ye duyuran kadın çiftçilerimizin öyküsü ise bir hayli ilginç. Muş İl Tarım Müdürü Abdurrahim Özaslan, 2004 yılında bu yarışmaya katılmak için çiftçi bile bulamadıklarını belirterek, azmin elinden hiçbir şeyin kurtulamayacağını bir kez daha kanıtlandığını belirtti. Bu uygulamanın başladığı tarihte bu tür bir yarışmanın olduğundan Muş’ta hiç kimsenin bilgisinin bile olmadığı öğrenilirken, İl Tarım müdürlüğünün ekip halinde yapmış olduğu çalışmalar sonucunda bu gün Türkiye birinciliğine oynuyoruz. İlginç olan diğer bir konu ise yarışmaya katılan Kadın Çiftçilerin sürekli olarak değişkenlik göstermesi. Geçen yıl yarışmaya katılan kadın çiftçiler ile bu yıl Şanlıurfa ilende bölge birincisi olan kadın çiftçilerimiz tamamen farklı. Bu da kadın çiftçilerimizin ne kadar çalışkan ve başarılı olduğunun bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Konuyu sohbet babında anlatan İl Tarım Müdürü Özarslan, köylerde ve beldelerde bulunan Tarım danışmanlarının da bu konuda emek sahibi olduklarını belirterek, “ Kadın çiftçilerimiz oldukça başarılı ve çalışkan insanlar. Hepsi köylerde çiftçilikle geçimlerini sağlıyor. Bu işin mantıksal yönünü de öğrenerek, bu gibi yarışmalarda başarı sağlıyorlar. Bu başarıda bizim personellerimizin emeği de inkâr edilemez. Özellikle tarım danışmanlarımız sadece bu yarışma için değil. Günlük yaşamda da çiftçilerimizin bilgi birikimi ile çiftçilik yapmaları için gayret göstermişler hatta ve hatta çiftçilerimizin evlerinde konaklayarak, ideal bir tarım nasıl yapılır gibi konularda eğitimler vermişlerdir” dedi. Çiftçilerimizin birçoğu eğitim alarak çiftçilik mesleğini idame ettirmeye çalışırken, bu kadın çiftçilerimiz babadan kalma geleneklerle çiftçilik mesleğini devam ettirenlere ise örnek olmaya çalışıyorlar. Kadın çiftçilerimizin bölgede elde etmiş oldukları başaranın kendileri için gurur verici olduğunu sözlerine ekleyen İl Tarım Müdürü Özarslan, Türkiye birinciliğinin Muş ilinde yapılmasının ayrı bir gurur kaynağı olduğunu tüm personeli ile birlikte kadın çiftçilerle birlikte yoğun bir çalışma temposu içine girerek, yarışmaya katılacaklarını vurguladı.
 
“YARIŞMAYA BAKANDA KATILABİLİR”
Muş Tarım İl Müdürü Abdurrahim Özarslan ise başarının tesadüf olmadığını ve uzun çalışmalar sonucunda elde edildiğini belirterek, kadın yarışmacıların nasırlı elleriyle bir uğraş verdiğini ifade etti. Özarslan, “Bu başarılar elbette tesadüf değildir. Bu başarılar nasırlı ellerin azimleri sonucunda kazanılmış bir başarıdır. Yarışmacılarımız ve Tarım İl Müdürlüğü ndeki çalıştırıcı personelimiz oldukça samimi bir çalışma sergiliyorlar. Bazen çalışanlarımız yarışmacıların evinde ikamet ederek çalıştırıyorlar. Bunun yanında yarışmacılarımız da oldukça samimi çalışıyorlar. Geçen yılki yarışmacılarımız da aynı şekilde çalışmışlardı, onlar çalışmaları sonucunda Türkiye birinciliğine hak kazanarak çalışmalarının semerelerini almışlardı. Bu yıl da çalışmalarımız gün geçtikçe yoğunlaşıyor. Bunların sonucunda yarışmacılar değişse de başarı aynı şekilde devam ediyor. Yarışmacılarımız, okuduğunu kavrayabilme yeteneğine sahipler. Bunun için de çalışmaları semeresini veriyor. Yine Türkiye birinciliğini hedefliyoruz.” diye konuştu. Özarslan, 4-5 Temmuz tarihlerinde Muş ta yapılacak kadın çiftçiler yarışıyor Türkiye finaline Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker in katılması için davetiye gönderildiğini de ifade ederek, Bakan ın katılmasını ümit ettiklerini söyledi. Muş ta gerçekleştirilecek Türkiye finalinde Muş u temsil edecek bayan çiftçiler Dilan Oğuz ve Sedar Kılıç ise geçen yıl elde edilen başarıyı bu yıl kendilerinin de tekrar edeceklerini söylediler. Ortaöğretim mezunu olan yarışmacıların, çalışma süreleri boyunca 30 kitap okudukları bildirildi.
 Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI 680 PERSONEL ALACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 680 sözleşmeli…

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri