AK Parti Belediye Başkan Adayı olarak yerel seçimlerde yarışan ve en yakın rakibine 3 binden fazla fark atarak yeniden seçilen Necmettin Dede, dün makamında tebrikleri kabul etti. Dede’yi tebrik etmek ve başarılar dilemek için belediyeye akın eden vatandaşlar makam odasında izdihama neden oldular.
Yeniden seçilmenin mutluluğunu vatandaşlarla paylaşan Belediye Başkanı Necmettin Dede basın mensuplarına yapmış olduğu açıklamada, çok güzel hizmetlerin hayata geçeceğini söyledi.
Makam odasında tebrikleri kabul eden Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede yapmış olduğu açıklamada, “demokratik bir yarışma oldu. Muşlu hemşerilerimize her zaman sabır ve metanet tavsiye etmiştik. Sabır ve metanetlerini gösterdiler ve milli iradenin nasıl tecelli edeceğini çok iyi bir şekilde gösterdiler. Bütün hemşerilerime minnet duygularım var” dedi.
Seçim günü akşam saatlerinde kentin çeşitli bölgelerinde meydana gelen olaylarla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Dede, “Yapılan olaylar neticeden hoşnut olmayan kimselerin çıkarmış olduğu olaylardır. Ben bir Muşlunun bunu yapmasını kabullenmiyorum. Dışarıdan gelen misafir seçmenlerimize de Allah akıl ihsan eder inşallah. Allah onlara bir daha böyle şeyler yapmamayı nasip eder. Her ne kadar evime kurşun sıkıldıysa, cam kırıldıysa, taş atıldıysa da ben daima onlara çiçek atmak isterim. Onlar benim hemşerilerimdir, evlatlarımdır, kardeşlerimdir” şeklinde konuştu.
Dede daha sonra şunları söyledi: “Bu saldırıya karşı ne olursa olsun onlara çiçek atmak isterim. Bizim korkumuz yok, çünkü Allah’a sığınıp hemşerilerimize hizmet etmek için geldik, bu amaçla geldik. Bütün hemşerilerime minnet duygularımı, saygılarımı sunmak istiyorum. Şuna inanıyorum ki bugün 15 bin 20 bin kişilik bir kardeşlik grubu vardır. Hangi aşiretten olursa olsun, kime bağlı olursa olsun hepsi kardeşlerimizdir. Yanlış yolda olanları da Allah ıslah etsin diyorum. Herkese sevgi ve güler yüz göstermek mecburiyetindeyiz. Bu gerek mesleğim icabı, gerekse de yaşım icabı yapmam gereken bir durum.”
Muşun Sesi Gazetesi


