Sabah saatlerinde Üçevler Gurup köy yollarında incelemelerde bulunan Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Üçevler- Kulp, Üçevler- Mutki arasında iki yeni ulaşım güzergahı oluşturacaklarını ve çalışmaların ise 15 Nisandan itibaren başlayıp, 15 Haziranda tamamlanacağını belirtti.
Üçevler grup köy yollarında kış aylarında yaşanan sıkıntıların giderilmesi için yıllardan beri verilen mücadelelerin sonuç vermemesi nedeni ile arayış içerisine giren Muş Valisi Erdoğan Bektaş, sabah saatlerinde askeri helikopter ile Üçevler köyüne giderek çeşitli incelemelerde bulunduğunu dile getirdi. Kış aylarında ulaşımın çileye dönüştüğü grup köy yollarında karla mücadele çalışmalarının sonuç vermediği, açılan yolun kısa bir süre sonra tekrar kapandığı bilinirken bu güne kadar köy yolunun açık tutulması için verilen çalışmaların olumlu sonuç vermemesi Muş Valisi Erdoğan Bektaş’ı harekete geçirdi. Askeri helikopter ile köye ulaşan ve yolculuk esnasında çeşitli incelemeler yapan Bektaş, harita üzerinde almış olduğu kararların gerçekleştirilebileceğini dile getirerek, Üçevler vadisi ile İkizler köyü vadisinin birleştirilmesi sonucunda Bitlis’in Mutki İlçesi arasında daha sağlıklı bir ulaşım güzergahı oluşturacaklarını müjdeledi. Harita üzerinde çeşitli incelemeler yaparak bu kararı aldığını belirten Vali Erdoğan Bektaş, görerek yapmış olduğu inceleme sonucunda bu kararını 15 Nisandan itibaren uygulamaya sokacağını vurguladı. Bektaş, “ Üçevler grubunda bulunan köy yolunda bir sıkıntımız var. Bu sıkıntı yapılan yol ile kış aylarında oralara ulaşmak mümkün değil. Orayla ilgili çözümlerimiz var. Tabi ki bunu bu aylarda yapmamız mümkün değil. İmkân doğdu gittik gördük. Ben o bölgeyi kışın görmek istiyordum. Arı köyün elektrik trafosunda sıkıntı varmış TEDAŞ’ tan bir ekip ile oraya ulaştık. Çavuştepe mevkiinde iki dozer bir kepçe şuan yol açma çalışması yapıyor. Gördük ki o tepeyi bu şartlarda açmak mümkün değil. Çok müthiş bir kar var yolun her iki tarafında karla kaplı öyle ki yolun nerede olduğu bile fark edilmiyor. Biz her halükarda bu yolu seçime kadar açacağız. Başka çaresi yok zaten. Bizim iki projemiz var. Birincisi Üçevler kayalı bölgesinde o yolu Kulp yoluna bağlamak. Öyle ki her yerde kar olmasına rağmen bizim düşündüğümüz yolda hiç kar yok. Yanı bizim bu projemizin uygulanması ve sağlıklı olması mümkün. Bu yolun yapılması halinde 12 ay o bölgeye aktif bir şekilde ulaşım sağlanacak. İkincisi ise o bölgeye ekonomik aktivite yanı canlandırmak için bir ihtimal düşündük. Bu ise Üçevler, Alımlı, Ilıca İkizler ve Mutki ilçesini birbirine bağlamak. Yanı o iki vadiyi birbirine bağlayacağız. Bu yollarımız yapıldığı zaman Üçevler’den Mutki’ye yine aynı şekilde Üçevler’den Kulp yoluna rahat bir şekilde ulaşım sağlanacak. Belki yolumuz 25-30 Km uzayacak ama en azından sağlıkla bir ulaşım sağlanacak. Üçevler artık gidilir gelinir bir yer haline gelecek. Bu inceleme imkânını Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Helikopteri ile bulduk. Gidip incelememizi yaptık. Ben buradan komutanımıza ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Özellikle Arı köyde elektrik olmaması nedeni ile hem vatandaşlarımız hem de koruyucularımız çok rahatsızdı. Bu sıkıntıda giderilmiş oldu” dedi.
“15 HAZİRANDA MUTLU SON”
Üçevler Bölgesinin gerek asayiş gerek bölgedeki ekonomik potansiyelin değerlendirilmesi acısında cazibe merkezi haline geleceğini belirten Vali Erdoğan Bektaş, Yapılacak olan çalışmalar sonrasında kış aylarında ulaşımın mümkün olmadığı bir bölgeye hem yaz aylarında hem de kış aylarında rahatlıkla ulaşılabileceğini söyledi. Kış aylarında bölgede bulunan köylerde çok fazla kişinin bulunmadığını fakat devletin her konuda vatandaşına hizmet etmesi gerekçesi ile yaşanan sıkıntıların son bulması acısından yeni yol yapımına başlayacaklarını vurgulayan Vali Bektaş, yapılacak olan çalışmalar sonrasında bir taraftan Kulp yolu ile diğer taraftan ise Mutki yolu ile yapılacak olan birleşme ile Üçevler gurubunda bulunan köylere rahatlıkla ulaşım sağlanacağını belirtti. Çalışmalara 15 nisanda başlanacağını vurgulayan Vale Erdoğan Bektaş, 15 haziranda yeni bir yolun hizmete gireceğini dile getirerek sözlerini tamamladı.
Muş Ovası Gazetesi


