Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu Sendikası (Türkiye Kamu Sen) Muş İl Temsilcisi Göksel Dirlik, Maliye Bakanlığı çalışanlarının moralsiz olduğunu ve çalışma barışının bozulduğunu ifade etti.
Türkiye Kamu Sen Muş İl Temsilcisi Göksel Dirlik, vergi haftası nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. Maliye Bakanlığı çalışanları olarak kutlanacak bir şeyin olmadığını ifade eden Göksel Dirlik, kurumda ücret adaletsizliği ve fırsat eşitsizliğinin devam ettiğini söyledi. Geçmişte Maliye Bakanlığı’na herkes tarafından gıpta ile bakıldığını vurgulayan Göksel Dirlik, Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı olarak yapılandırılmasından sonra sorunların arttığını belirtti.
“Maliye Bakanlığı bugüne kadar, vergi barışı, varlık barışı adlarıyla kanunlar çıkarmıştır. Biz maliye çalışanları soruyoruz; Maliye Bakanlığı kendi çalışanlarıyla ne zaman barışacak?” diyen Dirlik, yaptığı açıklamada; “23-28 Şubat tarihleri arasında 20. Vergi Haftası kutlanmaktadır. Kutlama, bir mutluluğu paylaşmak, bir başarıyı tebrik etmektir. Ama biz çalışanlar açısından baktığımızda ortada kutlanacak bir durum görmemekteyiz. Neden derseniz? Daha önce herkes tarafından gıpta ile bakılan, örnek alınan bakanlığımız 2005 yılında Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı olarak yeniden yapılandırıldı. İşte ne olduysa bu yapılandırmadan sonra oldu. Kanunları uygulayan, verginin tahakkuk ve tahsilatını gerçekleştiren yani, devlet bütçesinin her kademesinde katkı sağlayan, bu işin asıl yükünü çeken çalışanların sorunları çözüme kavuşmadığı gibi gün geçtikçe de sorunlar yumağı halini aldı. Çalışanlar mutsuz moral ve motivasyonları yok. Çalışma barışı bozulmuştur. Kurumda ücret adaletsizliği ve fırsat eşitsizliği devam etmektedir. Aynı işi yapan insanlar arasında ücret adaletsizliği aradan geçen 4 yıllık bir süreye rağmen giderilememiştir. Gelir ve gider uzmanlıklarında uygulanan kriterlerde birlik sağlanamamıştır. Ön lisans ve lise mezunu olan arkadaşlarımızın görevde yükselmelerindeki engeller kaldırılamamıştır. Yardımcı hizmetler sınıfında çalışan arkadaşlarımızın unvan değişikliği için imtihan açılmamıştır. Özürlü personelin görevde yükselmeleri için imtihan açılmamıştır. Şoför arkadaşlarımızın problemleri giderilmemiştir. VHKİ kadrolarının sınavsız olarak verilmesi hususunda sendikamızca varılan mutabakatın gereği bugüne kadar yerine getirilmemiştir. Gelir, gider birimleri arasında farklı uygulamalara neden olan fazla çalışma (mesailerde) yönetmeliği değiştirilmemiştir. Kurum tabipliği olan birimlerin ihtiyaçları karşılanmamıştır. Buna benzer onlarca problem devam etmektedir. Maliye çalışanları bilgi birikimleri ve her türlü donanımıyla bütün olumsuz şartlara rağmen, vatandaşlarımıza hizmetin en iyisini vermektedir. Bu bağlamda Maliye Bakanlığı bugüne kadar, vergi barışı, varlık barışı adlarıyla kanunlar çıkarmıştır. Biz maliye çalışanları soruyoruz; Maliye Bakanlığı kendi çalışanlarıyla ne zaman barışacak?” ifadelerine yer verdi.
Topkan Haber Ajansı


