Muş’ta etkili olan kış mevsimi sebebiyle ot ve samanları biten vatandaşların hayvanlarına yeni yiyecek bulma telaşı sürüyor.
Kış mevsimi sebebiyle hayvanlarını dışarıda otlatamayan ve yaz mevsiminden stok yaptıkları yiyeceklerle hayvanlarını doyurmaya çalışan çiftçiler, baharın gelmesini sabırsızlıkla bekliyorlar. Kış mevsimi sebebiyle hayvanlarını içeride doyurmak zorunda kalan vatandaşlar, biten ot ve samanın yerine yenilerini almak için çabalıyorlar.
Bulanık ilçesinin Yemişen beldesinde yaşayan Ramazan Temiz isimli vatandaş, hayvanlarını doyurmak için komşularında satın aldığı samanı eşeği bağladığı araba ile taşımak zorunda kaldı. Kış ortasında saman taşımak zorunda kalması sebebiyle zor durumda kaldığını söyleyen Ramazan Temiz, sadece üç tane ineğinin bulunduğunu belirterek, “Hayvanlarımıza verdiğim saman erken tükendi. Bu sebeple ben de komşularımdan günlük olarak saman alıp at arabası ile taşıyorum. Soğuk hava ve kara rağmen saman taşımak çok zor olsa da mecburen çalışmak zorundayım. Hayvanımın az olması sebebiyle çok fazla bir stok yapmadım. Bu sebeple samanım erken tükendi” dedi.
Topkan Haber Ajansı


