Bu yıl kayak evine önemli yatırımlar yaptıklarını kaydeden Vali Bektaş, kayak sporuna bu kadar ilgi olacağını tahmin edemediklerini, kaynak bulmaları halinde teleskiyi uzatmayı düşündüklerini kaydetti
Hafta sonunda eşi ile birlikte kayak evinde vakit geçirip kayak yapan vatandaşlarla sohbet edip görevlilerden bilgiler alan Vali Erdoğan Bektaş, kaynak bulunması halinde teleski tesisini yaklaşık 500 metre uzatmayı planladıklarını söyledi.
Vali Erdoğan Bektaş, kayağa beklediklerinin üzerinde bir ilgi olduğunu ve bu kadar ilgi olacağını tahmin etmediklerini söyleyerek, kaynak bulunması halinde teleski tesisini daha fazla uzatmayı hedeflediklerini ifade etti.
Muş’ta kayağa olan ilgi Vali Erdoğan Bektaş’ı da şaşırttı. Hafta sonunda eşi Esma Erdoğan ile birlikte Muş Kayak Evi’nde vakit geçiren ve tesisi inceleyen Vali Erdoğan Bektaş, kayak yapan vatandaşlar ile sohbet edip görevlilerden tesis hakkında bilgiler aldı. Muş Kayak Evi’ni yani yapılan ek bine ve teleski tesisi ile turizme kazandırılacak bir hale getirildiğini söyleyen Vali Erdoğan Bektaş, kayağa büyük ilgi olduğunu söyledi.
Geçen yıl Muş Kayak Evi’ne önemli yatırımların yapıldığını söyleyen Vali Erdoğan Bektaş, “Kayağa bu kadar ilgi olacağını doğrusu ben de beklemiyordum. Ama yeni tesisin hizmete girmesi ile birlikte görüyoruz ki kayak evi vatandaşların akınına uğruyor. Vatandaşlar kayağa büyük ilgi gösteriyorlar. Özellikle hafta sonunda büyük bir yoğunluğun yaşandığı kayak evinde yaşanan manzara vatandaşların kayağa ne kadar ilgi gösterdiğinin bir göstergesidir” dedi.
Kayak evine yeni kurulan teleskiyi yaklaşık 500 metre daha uzatmayı planladıklarını ve bölgede farklı yamaçlardan kayabilme imkanı sağlayabilmeyi hedeflediklerini kaydeden Bektaş, “Bu kadar fazla ilgi olacağını tahmin etseydik tesisi daha uzun tutardık. Ancak kaynak bulabilirsek teleski tesisini yaklaşık 500 metre daha uzatmayı planlıyoruz. Bu çalışma hayata geçirilebilirse daha farklı yamaçlardan kayılabilir ve daha farklı pist imkanı doğar. Ama kayak merkezi şu anki hali ile de yine ihtiyaca cevap vermektedir. Kayak yapmak isteyen vatandaşlarımız istedikleri gibi kayak merkezinden faydalanıyorlar. Şu anki hali ile de kayak tesisimiz turizme hazır bir haldedir” diye konuştu.
Muşun Sesi Gazetesi


