Skip to main content

Bilinçli arıcılık için kurs açıldı

Muş Haber Fotoğrafı

Arıcılığın çağa uygun ve daha bilinçli bir şekilde yapılması amaçlı “arıcılık” kursu açıldı. Muş İli Arı Yetiştiriciliği Birliğinin istekleri üzerine Tarım İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle arıcılara yönelik 30 saatlik “arıcılık” kursu açıldı. Arıcılığın ek bir iş olabilmesi, arıcılığın sağlıklı ve ekonomik boyutunun arttırılmasını istediklerini belirten Muş İli Arı Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Cahit Ekici, daha bilinçli bir arıcılığın yapılması için “arıcılık” kursu istediklerini söyledi. 30 saat kurs süreci boyunca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda verilen “arıcılık” kursuna gerek arıcılar ve gerek arıcılığa merak duyan çok sayıda kişinin katılımının sağlandığını kaydeden Ekici, “Muş İli Arı Yetiştiriciliği Birliğimize bağlı 199 arıcımız vardır. Bu arıcılarımızın istekleri üzerine Tarım İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne müracaatta bulunduk. Bu vesileyle arıcılarımıza kurs açılarak daha bilinçli olmaları yönünde çalışmalar başladı. Arıcılık oldukça titiz bir çalışma ister. Ama bu işi titizlikle yapmakla da bitmiyor. Bu işin ehli olmak, bu işe gönül vermek ve bu işten gerçekten ürün almak mantığıyla yaklaşmak gerekiyor. Bizim burada göreceğimiz 30 saatlik “arıcılık” kursu bile az geliyor.

Verilen kurslarla en azından bilinen tecrübeler ve verilen bilgiler doğrultusunda bilinçlenerek arıcılıkla uğraşan vatandaşlarımızın verim almasıdır. Çünkü birçok vatandaşımız arıcılığa gönül vermiş ve bu işle geçimini sağlıyor. Yani anlayacağımız arıcılıkta ekmek kapısı konumuna gelmiştir. Bu nedenle açılan kursa arıcılarımız yoğun ilgi gösterdi. Hatta bazı arıcılarımız kendi çocuklarını getirerek bilgilerin kalıcı ve aile fertlerinin de bu mesleği devam ettirmesi yönünde duyarlılık gösteriyorlar.

Arıcılık ek iş olarak ta yapılabiliyor. Örneğin bir öğretmen veya herhangi bir memur arıcılık mesleğiyle ikinci bir iş yaparak kazanç elde edebilir. Onun için bu kurslara katılarak arıcılık mesleği hakkında gerek görsel gerek bilgi aktarımıyla bilgi sahibi olabilirler. İkinci bir meslek olarak arıcılığı yapmak isteyen vatandaşlara Muş ili Arı Yetiştiriciliği Birliği olarak yardımcı olacağız” dedi.

“BU KURSLARI ÜNİVERSİTEMİZ TARAFINDAN ALMAK İSTERDİK”

Tarım İl Müdürlüğünce arıcılara yönelik verilen “arıcılık” kursunun daha bilinçli bir hale gelmesini istediklerini belirten Muş İli Arı Yetiştiriciliği Birlik Başkanı Cahit Ekici, kısa sürede kurulup gelişerek akademik kadrosunu büyük oranda kuran Muş Alparslan Üniversitesi Öğretim Görevlileri tarafından kurslar almak istediklerini söyledi. Ekici, Muş ilinin ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlayabilecek olan arıcılığın Üniversite hocaları tarafından bilinçlendirilmesiyle daha yüksek seviyelere gelebileceğini ifade etti. Ekici, “biz Muşluların hayâlı olan Muş Alparslan Üniversitesi kuruldu ve Rektörlüğü büyük gayretlerle çalışmalarını sürdürüyor. Biz şuanda bu kursun Üniversiteli Doçent yada bir Profesör tarafından verilmesini isterdik. Çünkü arıcılık ciddi anlamda önemli bir iştir. Bu işin çok sağlam bir şekilde yapılması için bu işe Üniversitemizin gelecekte el atacağını ve bilinçlendirmelerde bulunacağına inanıyoruz” dedi.

 Günaydın Muş Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI 680 PERSONEL ALACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 680 sözleşmeli…

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri