Skip to main content

Gençlerden imza kampanyası

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Sivil Gençlik Meclisi Üyeleri, Ulusal Gençlik Parlamentosu tarafından düzenlenen “Her Meclise Bir Gençlik Temsilcisi” isimli kampanyaya destek olma için imza kampanyası başlattılar

İmza kampanyası çerçevesinde Muş Sivil Gençlik Meclisi Yönetici ve Üyeleri iki gün içerisinde 1000’e yakın imza topladılar. Kendilerini, üniversitelerin, liselerin, gençlik sivil toplum kuruluşlarının, gençlik merkezlerinin ve gençlik gruplarının temsilcileri olarak nitelendiren Muş Sivil Gençlik Meclisi üyeleri “Biz İlimizde demokratik süreçlerde seçilen gençlik parlamenterleriyiz. Biz gönüllülük bilinciyle hareket eden, sorunlarını bilen, çözüm üreten, paylaşımcı, değerlerine bağlı, girişimci ve gelişimin savunucusu gençleriz. Biz Yerel Gençlik Meclisleriyiz. Siyasi parti liderlerine, il teşkilatlarına ve halkımıza sesleniyoruz. Nüfusunun yüzde ellisi 28 yaşın altında olan ülkemizde, gençsiz siyaset anlayışı temsilde adalet ilkesi ile bağdaşmamaktadır. Biz, kentlerimize ilişkin alınacak kararlarda söz sahibi olmak için, Belediye ve İl Genel Meclisleri’nde yerlerimizi almak istiyoruz. Biz, şimdi sesimizi daha da güçlendirip ‘Her Meclise Bir Gençlik Temsilcisi’ diyoruz ki, bizler sadece geleceğin liderleri değil bugünün de ortaklarıyız. Gençlerin karar alma mekanizmalarına katılımını sağlamak için çıktığımız bu yolda, Kent Konseyleri Yönetmeliği aracılığı ile yerel gençlik meclislerine yasal dayanak oluşturduk.

2006 yılında 73 ilde başlatmış olduğumuz “Seçilmek İstiyorum Kampanyası” ile milletvekili seçilme yaşının 30’dan 25’e indirilmesini sağlayarak, bu anayasal hakkımızı elde ettik. Yerel ve ulusal düzeyde bütüncül bir gençlik politikası oluşturulması için kent politikalarına gençlik bakışının yansıtılması gerekliliğine inanan biz gençler 14 Ocak 2009 Çarşamba gününden beri 73 il ve 92 Kentte harekete geçmiş bulunuyoruz. Biz, kentlerimize ilişkin alınacak kararlarda SÖZ SAHİBİ olmak İçin, Belediye ve İl Genel Meclisleri’nde yerlerimizi almak istiyoruz” dediler.

 Muşun Sesi Gazetesi

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI 680 PERSONEL ALACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 680 sözleşmeli…

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri