Skip to main content

Rektörden logo açıklaması

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Alparslan Üniversitesi için daha önce tasarlanan logonun değiştirildiğini kaydeden Prof. Dr. İnanç, logoda sadece lale figürünün yer alacağını Alparslan’ın ise zaten üniversitenin isminde bulunduğunu kaydetti.

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç üniversite logosunda bir takım değişiklikler yaptıklarını ve bunun gerekçelerini açıkladı. Logoyu işletmekte sıkıntı yaşadıklarını kaydeden Rektör İnanç, senatodaki ilgililer ile görüştükten sonra logonun değiştirilmesine karar verdiklerini söyledi.

Makamında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, “Üniversitelerin logoları genellikle basit olur. Fakat bir misyonu temsil eder. Bizim eski logomuzda ciddi sıkıntılarımız vardı. Bu konuyu daha önceki toplantımızda da sizlerle paylaşmıştık. Logoyu işletmek noktasında büyük sıkıntılar yaşıyorduk. Çok ciddi bir ağırlık, yani yeniden çizilmesi ve herhangi bir işlemde kullanılması çok güç. Bir taraftan Alparslan’ın resmidir, atıdır, vs. bunu kimse yapamadı, yaptıramadık. Bu konu hakkında senatodaki arkadaşlarımız ile oturup konuştuk. Logomuz nasıl olsun diye? Muş ile özdeşleşen iki değer var. Bir tanesi Alparslan bir diğeri Muş Lalesi biz bu ikisinin logomuzda yer almasını istedik. Alparslan zaten üniversitenin adında yer alıyor. Üniversitenin adının Muş Alparslan Üniversitesi olması nedeni ile tekrar Alparslan resmi konulması bu anlamda çok fazla bir mana taşımayacak diye düşündük. Muş Lalesinin eski görünümünün bir çömlek tepsisine benzediğini dile getiren grafiker arkadaş laleye de benzemediğini söyledi. Dolayısıyla Üniversitenin adında Alparslan yer aldığı için tekrar Alparslan resmi bırakmaya gerek duymadık ve figür olarak laleyi işledik. Yakında web sayfamızda da yayınlanacak ve bu lale Muş yazacak” diye konuştu.

 Muşun Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri