Skip to main content

Üniversitenin geleceği ele alındı

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Alparslan Üniversitesi 20 Yıllık Gelişim Planı İstişare Toplantısı dün gerçekleştirildi. Eğitim Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda üniversitenin 20 yıllık süre zarfında nasıl bir çizgi izleyeceği, hangi fakültelerin açılacağı, açılacak fakültelerin Muş’a ne gibi katkılar sağlayacağı tartışıldı.

İstişare toplantısına katılan Vali Erdoğan Bektaş, üniversite için 20 yıllık yatırımın nasıl yapılacağı yönünde fikir alışverişinde bulunmak için bir araya geldiklerini kaydederek, “Artık Muş’un bir üniversitesi var ve yoluna devam ediyor. Yoluna devam ederken de geleceğini nasıl şekillendirelim, 20 yılımızı nasıl planlayalım diye burada bir araya geldik. Böylece bir beyin fırtınası toplantısında bir aradayız. Ben bu aşamaya kadar üniversitemizi getiren başta rektör ve arkadaşları olmak üzere üniversitenin kuruluşunda katkısı olan Muş adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“YILLARCA ÜNİVERSİTENİN HAYALİ İLE YAŞADIK”
Üniversite’nin kurulmasının kendisi ve Muş halkı için bir hayal olduğunu, bugün hayalin gerçekleşmiş olmasının sevincini yaşadığını belirten Belediye Başkanı Necmettin Dede; “Muşlular olarak yıllarca üniversitenin ilimize kurulması hayali ile yaşadık. Bu süre zarfında bütün Muş halkı elinden gayreti ve sağladı. Sağ olsun basın temsilcilerimiz, sivil toplum örgütlerimiz ve devlet idarecilerimiz, herkes bu ilim yuvasının burada kurulması aşamasında adeta yarıştılar. Bu yarışmanın neticesi olarak da ilimiz üniversiteye kavuşmuş oldu. Bugün bu mutluluğu yaşamak hepimizin hakkı” dedi.

Üniversitenin yeni kurulmasına karşın bir çok başarılı çalışmaya imza attığını dile getiren Dede, yeni kurulan bir üniversite olmasına karşın kısa süre içerisinde çok başarılı çalışmalara imza atan Sayın Rektör Nihat İnanç ve ekibini kutluyorum. Ve buradan kendilerine her zaman emirlerinde olduğumu belirtmek istiyorum. Hatta şunu üstüne basa basa belirtmek istiyorum ki; yanlış dahi yapsalar, şahsım ve personellerim olarak her daim emirlerinde olduğumuzu bilmelerini istiyorum” diye konuştu.

DEDE, “ÜNİVERSİTEYE KATKIDA BULUNMAK ZORUNDAYIZ”
Yer tespiti aşamasında her yerde olabilecek bazı sıkıntıların yaşandığını belirten Dede, “Üniversitenin yerinin seçilmesi hayli sıkıntılı bir dönem yaşanmasına neden oldu. Gitti, geldi ve sonuç olarak memleketimize hayırlı bir yer seçilerek üniversitemizin o alana kurulmasına karar verildi. Şimdi asıl olan, üniversite için belirlenen alana ilimiz üniversitesini en iyi şekilde yansıtacak çalışmaların yapılmasıdır. Başta Sayın Valimiz olmak üzere, parlamenterlerimizin de katkıları ile Tekel’in yan tarafında ki 70 dönümlük arsamızı 650 yataklı bir hastane yapılması için verdik. Ki bu arsayı verdiğimiz zaman, buranın Tıp Fakültesi araştırma hastanesi olmasını temenni ederek verdik. Kısa süre içerisinde temeli atılacak olan bu hastanemizin il dışına göndermiş olduğumuz hasta sayısını en asgariye indirmesi en büyük hayalimizdir. Bütün Muş halkı olarak, üniversiteye katkıda bulunmak hepimizin boynunun borcudur. İnşallah hep bir araya geliriz, ne olursak olalım, mutlaka bu hayırlı hizmete destek olmayız kanısındayım. Bu toplantının gerçekleştirilmesinde büyük emekleri olan Sayın Rektörümüz Nihat İnanç ve ekibine başarılar diliyor, üniversitemizin ilimize her zaman hayırlı katkılar sağlamasını temenni ediyorum” dedi.

“KALICI ADIMLAR ATMA ARZUSUNDAYIZ”
Toplantının açılış konuşmasını yapan Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, üniversitenin Muş halkı için kalıcı adımlar atması gerektiğini belirterek “Biz burada Muş halkı için eğitim sisteminin temelini, genel anlamda ise Türkiye eğitim sistemine katkı sağlayacak kalıcı adımları atmayı hedefleyen bir Üniversite kurma arzusundayız. Bu süreci, bu yolculuğu beraber hep beraber geçirmeyi istiyoruz” dedi.

“GELECEK İÇİN KISA SÜRE DÜŞÜNMÜYORUZ”
Muş Alparslan Üniversitesinin 3-5 yıllık kısa bir geleceği olmayacağını dile getiren İnanç; “Üniversitemizin geleceği 3 veya 5 yıllık değil. Muş Alparslan Üniversitesinde değişik fakültelerin açılacağı ve bu fakültelerde hangi bölümlerin kurulacağı, öğrenci, idare ve akademik personel açısından hangi organlarına sahip olacağımızı belirleyeceğimiz 20 yıllık gelişme planlarında belirleyeceğiz” diye konuştu.

9 Eylül 2008’de göreve atandığını ve 11 Eylül’de göreve başladığını söyleyen Rektör İnanç, Vali Erdoğan Bektaş ile birlikte Üniversitenin yer tahsisini belirlediklerini ve çok kısa bir süre içerisinde temel atma çalışmalarına başlayacaklarını kaydetti.

NİSAN AYINDA KAMPÜSÜN TEMELİ ATILIYOR
Üniversitenin yerini belirlerken Vali Erdoğan Bektaş ile birlikte ortak karar aldıklarını ve bunu en kısa sürede gerçekleştirdiklerini söyleyen İnanç; “Bu meseleyi tartışmaya zamanımız yoktu. Yapmamız gereken çok iş vardı. Bu işi çok kısa zamanla yapmayı hedefledik. Bizim teknik kriterlerimize göre uygun gördüğümüz, Sayın Valimizin de çok büyük katkılarıyla bir kısmı mera bir kısmı tapu alanlarını kampus alanları olarak seçmiş olduk. İki ay içersinde bu kampuse ait üniversitenin yerleşim planını, Nisan ayında da kampüsün temelini atmış olacağız. Burada sizlerle fikir alışverişlerinde bulunacağız. Konuşmayı pek tercih etmeyeceğiz. Biz sadece sizleri dinleyeceğiz, notlarımızı tutacağız ve sonrada alınan kararları sizinle paylaşacağız” dedi.

Muş Alparslan Üniversitesinin 20 yıllık gelişim planı istişare toplantısına Vali Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Necmettin Dede, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Nihat İnanç, Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, Kaymakamlar, kamu kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 Muşun Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

İçişleri Bakanlığı Muş’a Personel Alıyor

İçişleri Bakanlığı çeşitli illerde görevlendirilmek üzere 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular…

OGM personel alımı

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde Orman Genel Müdürlüğü tarafından Orman mühendisi, Orman muhafaza…

Eğitim Haberleri

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

“İlimizde Millî Eğitim Bakanlığı’nın Düzenlediği Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi” Millî Eğitim…

Muşlu Öğrenciler Proje Yarışmasında Bölge Birincisi Oldu

Muş’taki ortaokul öğrencileri, bilimsel çalışmalarıyla büyük bir başarıya imza attı. TÜBİTAK 2204-B Ortaokul…

Alpaslan Üniversitesi’nde TÜBİTAK Projesi Heyecanı

“TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023/2 Dönemi Bilimsel Değerlendirme Sonuçları…

Kültür Sanat Haberleri

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Atık Kartonlarla işlediği resimlerin sergisini açtı

Dekoratif El Sanatları Öğretmeni Mükerrem Sur tarafından atıl durumdaki kartonlardan hazırlanan resim ve…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri